Zeeuwse oesterspecialist brengt De Kroningsoester

Koninklijke Prins & Dingemanse in Yerseke wenst Prins Willem-Alexander een vorstelijk genieten met De Kroningsoester. Met de kroning van de prins in het vooruitzicht brengt de oesterspecialist een gelimiteerde oplage oestermandjes inclusief 12 oesters en een uniek oranje oestermes op de markt.  De eerste oester werd op 23 april overhandigd aan de Nederlandse ambassadeur, de heer H.J.J. Schuwer op European Seafood Exposition in Brussel.

Koninklijke Prins & Dingemanse houdt het credo ‘mensen plezier laten beleven door het eten van schaal- en schelpdieren’ hoog door De Kroningsoester te introduceren op een nationaal feestelijk moment. De Kroningsoester heeft een wikkel met daarop het Wilhelmus. Ook op het etiket op de houten oestermandjes gevuld met 12 oesters en een uniek oranje oestermes met daarop het logo van Prins & Dingemanse en de kroningsdatum staat het Wilhelmus. Sinds 23 april vindt De Kroningsoester zijn weg naar de winkels in een gelimiteerde oplage.

‘Tik van Prins’
De Kroningsoester is een volle blanke oester met een fluweelzachte vorstelijke smaak. Prins & Dingemanse staat het gehele kweek- en verpakkingsproces garant voor de zorg en een goede kwaliteit. Als onderdeel van de kwaliteitscontrole krijgen de oesters ‘de Tik van Prins’. Vakmensen tikken twee gesloten schelpen tegen elkaar. Heeft de schelp een doffe of holle klank, dan is zij leeg of lek en valt zij af. Deze duurzaam gekweekte oester in Oosterscheldewater is MSC gecertificeerd. Dat betekent dat de oester afkomstig is uit een duurzame oestervisserij en de bestanden goed beheerd worden.

Overhandiging eerste oester aan ambassadeur
Op 23 april werd het eerste mandje van de Prins & Dingemanse Kroningsoester uitgereikt aan de Nederlandse ambassadeur, de heer H.J.J. Schuwer. Op die dag startte in Brussel de European Seafood Exhibition.  

Koninklijke Prins & Dingemanse
Koninklijke Prins & Dingemanse behoort tot de pioniers van de oester- en mosselteelt. Het familiebedrijf is in 1880 opgericht door Jacob Prins in het Zeeuwse Yerseke, het centrum van de schelpdierkweek. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste producenten in Europa van schaal- en schelpdieren. Dankzij eigen logistiek beheert het HACCP en BRC gecertificeerde bedrijf de keten van kweek tot aflevering en staat daarmee garant voor een heerlijk en eerlijk product.

 

---------------------------------------EINDE BERICHT  -------------------------------

Nadere informatie:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Jan-Kees Marcus.

Telefoonnummer: 00 31 (0) 113 572910 of via e-mail: jk.marcus@prinsendingemanse.com.

Bijlage: Foto packshot Prins & Dingemanse Kroningsoester, poster Kroningsoester, foto overhandiging Kroningsoester (links Jan-Kees Marcus, directeur Prins & Dingemanse, rechts de heer Schuwer, Nederlands ambassadeur te Brussel)

De foto's zijn via de volgende links te downloaden:
- overhandiging_kroningsoester.jpg
- Kroning_Oester_Basket_01_HR.jpg

- PD_A3_poster_Kroningsoester_FA02_0904131.pdf

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›