Zeeuwse oesterspecialist brengt De Kroningsoester

Koninklijke Prins & Dingemanse in Yerseke wenst Prins Willem-Alexander een vorstelijk genieten met De Kroningsoester. Met de kroning van de prins in het vooruitzicht brengt de oesterspecialist een gelimiteerde oplage oestermandjes inclusief 12 oesters en een uniek oranje oestermes op de markt.  De eerste oester wordt 23 april overhandigd aan de Nederlandse ambassadeur, de heer H.J.J. Schuwer op European Seafood Exposition in Brussel.

Koninklijke Prins & Dingemanse houdt het credo ‘mensen plezier laten beleven door het eten van schaal- en schelpdieren’ hoog door De Kroningsoester te introduceren op een nationaal feestelijk moment. De Kroningsoester heeft een wikkel met daarop het Wilhelmus. Ook op het etiket op de houten oestermandjes gevuld met 12 oesters en een uniek oranje oestermes met daarop het logo van Prins & Dingemanse en de kroningsdatum staat het Wilhelmus. Vanaf 23 april vindt De Kroningsoester zijn weg naar de winkels in een gelimiteerde oplage.

‘Tik van Prins’

De Kroningsoester is een volle blanke oester met een fluweelzachte vorstelijke smaak. Prins & Dingemanse staat het gehele kweek- en verpakkingsproces garant voor de zorg en een goede kwaliteit. Als onderdeel van de kwaliteitscontrole krijgen de oesters ‘de Tik van Prins’. Vakmensen tikken twee gesloten schelpen tegen elkaar. Heeft de schelp een doffe of holle klank, dan is zij leeg of lek en valt zij af. Deze duurzaam gekweekte oester in Oosterscheldewater is MSC gecertificeerd. Dat betekent dat de oester afkomstig is uit een duurzame oestervisserij en de bestanden goed beheerd worden.

Overhandiging eerste oester aan ambassadeur

Op 23 april zal het eerste mandje van de Prins & Dingemanse Kroningsoester uitgereikt worden aan de Nederlandse ambassadeur, de heer H.J.J. Schuwer. Op die dag start in Brussel de European  Seafood Exhibition. De overhandiging van de eerste kroningsoester vindt plaats op 23 april om 16:00 op de Prins & Dingemanse stand, hal 6 standnummer 1259.

Koninklijke Prins & Dingemanse

Koninklijke Prins & Dingemanse behoort tot de pioniers van de oester- en mosselteelt. Het familiebedrijf is in 1880 opgericht door Jacob Prins in het Zeeuwse Yerseke, het centrum van de schelpdierkweek. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste producenten in Europa van schaal- en schelpdieren. Dankzij eigen logistiek beheert het HACCP en BRC gecertificeerde bedrijf de keten van kweek tot aflevering en staat daarmee garant voor een heerlijk en eerlijk product.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Jan-Kees Marcus.

Telefoonnummer: 00 31 (0) 113 572910 of via e-mail: jk.marcus@prinsendingemanse.com.

Bijlage foto en poster:

Foto De Kroningsoester

Poster De Kroningsoester

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›