Vishandel Pooye in Oosterhout biedt visproducten aansprekend aan

Mensen van alle leeftijden komen bij de Oosterhoutse viswinkel vis kopen. “We hebben een klantenkring van brugklassers tot hoogbejaarden”, vertelt Sandra de Visscher. “We zorgen ervoor dat we producten op een aansprekende manier aanbieden. Zo verkopen we ambachtelijk gestoomde makrelen, niet alleen als hele vis, maar ook in stukjes gesneden in handige, kleine bakjes. De jongeren vinden het heerlijk, maar ook ouderen geven toe dat ze het wel erg handig vinden.”

Alle producten worden in de winkel vers bereid. “Naast een traditioneel assortiment verkopen we veel kant-en-klaar maaltijden, verse vis naturel of gevuld met bijvoorbeeld ham, kaas, of spinazie. Ook hebben we veel maaltijden, salades, pasta’s, visbami en in de winter zijn de stamppotten populair, zoals bijvoorbeeld de bosuienstamppot met kabeljauw. Op zaterdag maken we vaak sushi en sashimi.”

Het eten van vis is volgens De Visscher hip. “Het is licht verteerbaar, gezond en je kunt er veel mee variëren. Helaas weten veel mensen niet hoe ze vis moeten bereiden. Daarom hebben we speciale oven- en magnetronbestendige schaaltjes om visproducten in te verpakken. Op de bon zetten we hoelang het gerecht moet worden bereid. Dan kan het niet mislukken.”

Thuis eet de visverkoopster zo’n vier keer per week vis. “Ik vind het leuk om nieuwe gerechten uit te proberen, die we vervolgens weer in de winkel kunnen gebruiken. Laatst heb ik bijvoorbeeld een octopus bereid. We hebben zo’n beest wel eens ter decoratie in de vitrine liggen, maar klanten kopen hem niet omdat ze niet weten hoe ze hem klaar moeten maken. Ik ook niet en daar wilde ik graag verandering in brengen. Dat is gelukt. Het was hartstikke lekker en inmiddels hebben we de eerste octopushapjes in de winkel verkocht.”

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›

Warning: file_put_contents(/home/inzee/domains/visberichten.nl/public_html/files/cache/pages/1/0/7/10716f31dba779d44e58d327cc8d3ab99a9eabcd4ceb256bb25549698de42de0.cache): failed to open stream: Toegang geweigerd in /home/concrete/53n-concrete5-versions/c5633/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62