Vierde VIStival in Wieringen

Nieuws uit de sector:

Hét culturele evenement van Noord Holland

Veel mensen weten het culinaire evenement met een authentiek karakter goed te vinden. Deze dag staat geheel in het teken van vis, visserij en alles wat Wieringen nog meer te bieden heeft. Er wordt van alles in het werk gesteld om een positief geluid vanuit de visserijsector naar voren te brengen. Want wat is er nu gezonder en lekkerder als een lekker visje op je bord!

Vanaf 10.00 uur staan de vissers voor u klaar om u met veel liefde te vertellen over hun beroep. De WR 181, Gerritje, laat u aan boord zien hoe garnalen gekookt en verder verwerkt worden.  De KNRM, zeer belangrijk voor iedereen die op het water zit, zowel beroeps- als pleziervaart, is de hele dag aanwezig om u van alles te vertellen over hun vrijwilligerswerk.

Op het haventerrein is een grote, gezellige markt opgesteld met uiteraard nautische producten maar er zijn ook  woondecoraties, delicatessen, tuinmeubelen en andere veelzijdige bedrijven van Wieringen en daarbuiten

In het centrum van de markt vindt u het culi-plein, hier kunt u genieten van kleine gerechtjes gemaakt van vis, schaal- en schelpdieren afkomstig van de Wieringer vloot. De chef-koks van een viertal restaurants van Wieringen ( De Zingende Wielen, De Dikke Bries, Mieke’s eten en drinken en De Basalt) laten hun vaardigheden zien en geven u tips over het koken met vis. Het visbakteam Den Oever is aanwezig voor de gebakken vis. U kunt tegen een kleine vergoeding een lekker hapje meenemen naar het terras.

Terwijl de kinderen hun ogen uitkijken bij het grote zee-aquarium in de visafslag, kunnen de ouders lekker genieten van een drankje op het terras. De muzikale omlijsting wordt o.a. verzorgd door het Nooit Genog en De Gesmeerde kelen.

Ook dit jaar is er weer een kleurwedstrijd voor kinderen. Op www.vistival.nl kunnen de kinderen een tekening downloaden. Tijdens het VIStival kan de tekening ingeleverd worden en de mooiste tekeningen worden beloond met een garnalenvistocht, beschikbaar gesteld door De Groot Recreatie. Eventuele opbrengsten worden door de organisatie geschonken aan lokale goede doelen.


 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contactpersoon Esmeralda Loos-Dekker, info@versevis.nl  06-12995486

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›