Verbeterde ICE PACK XL Inter Fresh Concepts BV

Inter Fresh Concepts BV introduceert de verbeterde ICE PACK XL. Een unieke drielagenstructuur met een LDPE-film zorgt ervoor dat de packs, tijdens het invriezen voor gebruik, bij een onzorgvuldige verwerking, niet aan elkaar vastvriezen. De koelkracht en flexibiliteit zijn onveranderd goed gebleven. Andere sterke eigenschappen zijn: een scherpe prijs, optimale en extreem lange koeling, duurzaamheid van het product en milieuvriendelijkheid.

ICE PACK XL is zeer geschikt voor koelen van vis, vlees, kaas, fruit en bloemen. De packs bestaan uit non-woven doek, super absorberend poeder en een plastic toplaag. De losse vellen worden in kraanwater gelegd. Binnen 20 minuten zijn de meeste cellen volgezogen tot gel kussentjes. De gevulde koelmat wordt in de vriezer geplaatst en afhankelijk van het invriesproces bevriest deze in 3 minuten (tunnelvriezer) tot  5 uur (in vriesvak). De ICE PACK XL kan in diverse afmetingen worden gemaakt en is ook beschikbaar op de rol met een makkelijke afscheurperforatie.

Flexibel
Opmerkelijk is dat de ICE PACK XL ook na invriezen flexibel blijft. Bovendien generen deze lichtgewicht ICE PACKS een extreem lange koude. Er is weinig kans op drukplek en bevriezingsschade en door het lichte gewicht kan aanzienlijk bespaard worden op luchtvrachtkosten. Na het ontdooien komt geen smeltwater vrij. Al het water blijft geabsorbeerd. Het milieuvriendelijke product is gemaakt van materialen die uitsluitend geschikt zijn voor gebruik met levensmiddelen. Het productieproces en de verpakking is geheel volgens de richtlijnen van de laatste EG-verpakkingsverordeningen.

Inter Fresh Concepts BV biedt producenten en inkopers innovatieve verpakkingsoplossingen aan op maat. Dit internationale bedrijf is specialist op het gebied van transportkoeling en conditionering in de verpakking. Jarenlange kennis en expertise op het gebied van vers-transport hebben geleid tot een unieke, onafhankelijke organisatie. Door nauwe samenwerkingsverbanden aan te gaan met verschillende producenten is Inter Fresh Concepts BV in staat om het verpakkingsconcept aan te bieden dat bij u past. Vanuit eerdere samenwerkingen met de Universiteit van Wageningen, TNO en het SenterNovem is een innovatief kenniscentrum ontstaan op het gebied van vers-verpakkingen. De onderneming is een betrouwbare partner die helpt een oplossing te vinden voor logistieke uitdagingen.

Tijdens de European Seafood Exposition, die van 23 tot en met 25 april plaats vindt in Brussel, wordt de vernieuwde Ice Pack XL getoond. Inter Fresh Concepts BV is te vinden in hal 4 stand 6351.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Note voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Hoogervorst van Inter Fresh Concepts BV, tel: 0252-340687 en 06 28483405, of  e-mail: info@interfreshconcepts.com. Zie ook:  www.interfreshconcepts.com.

ICE_PACK_in_gebruik.jpg

ICE-PACK.jpg

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›