Uitnodiging voor de pers

Let op: niet voor publicatie, dit is een uitnodiging. Deze dag is bestemd voor relaties van Koninklijke Prins en Dingemanse en de pers. Het is geen openbare bijeenkomst.

12 juni: Relatiedag Koninklijke Prins & Dingemanse

Oester- en mosselspecialist Koninklijke Prins & Dingemanse uit Yerseke houdt woensdag 12 juni een open dag voor haar relaties. Daarbij zijn ook journalisten van harte welkom.

Tijdens de relatiedag, die dit jaar voor de derde keer wordt gehouden, staan kennis en beleving centraal. Tussen 10.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Voorgaande jaren werden alleen zakelijke relaties uitgenodigd. De reacties waren zo enthousiast, dat Prins en Dingemanse dit jaar heeft besloten ook de pers een uitnodiging te sturen.

Rondleidingen
Er worden rondleidingen geven door de fabriek, waarbij je alles te weten komt over de bijzondere en smakelijke wereld van de mosselproductie. Het is fascinerend om de goedgeregelde logistiek van het bedrijf te bekijken: hoe de mosselen binnen komen en hoe ze vervolgens worden verpakt en de onderneming weer verlaten. Een rondleiding duurt ongeveer een half uur.

Rondvaarten
Op de Oosterschelde worden rondvaarten gehouden langs de vele mosselbedrijven die Yerseke rijk is, de oesterputten en de mosselpercelen. Het zoute water in de Oosterschelde is de ideale leefomgeving voor de mosselen, hier kunnen ze groeien in planktonrijk, rustig water met eb en vloed. Tijdens de tocht wordt uitleg gegeven over het leven van mosselen en oesters, het verwateren en de oestervisserij.

Hangcultuurmosselen
Speciale aandacht is er voor de hangcultuurmosselen, die half juni weer worden verwacht. Deze mosselen hangen verticaal aan acht meter lange 'sokken' hangen. Daardoor kunnen ze onbeperkt plankton eten en groeien ze twee maal zo snel als gebruikelijk (16-18 maanden). Doordat de mosselen niet hoeven ‘te werken’ voor hun eten, hebben ze een zacht romige smaak. De ideale natuurlijke omstandigheden geven een gemiddeld hoge kwaliteit en uitzonderlijk vleesgewicht.

Proeverijen
Tijdens de relatiedag wordt ook een workshop oester openen gegeven en vinden diverse vinden inspirerende kookdemonstraties met schaal- en schelpdieren plaats. “Vaak worden mosselen in een mosselpan gekookt, maar hangcultuurmosselen lenen zich ook uitstekend voor andere bereidingen, zoals wokken en grillen. Dat willen we iedereen graag laten zien en proeven”, aldus Jan-Kees Marcus van Koninklijke Prins en Dingemanse.

Koninklijke Prins & Dingemanse
Koninklijke Prins & Dingemanse behoort tot de pioniers van de oester- en mosselteelt. Het familiebedrijf is in 1880 opgericht door Jacob Prins in het Zeeuwse Yerseke, het centrum van de schelpdierkweek. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste producenten in Europa van schaal- en schelpdieren. Dankzij eigen logistiek beheert het HACCP en BRC gecertificeerde bedrijf de keten van kweek tot aflevering en staat daarmee garant voor een heerlijk en eerlijk product.

---------------------------EINDE BERICHT  ------------------------------------

Nadere informatie:
Voor opgave kunt u contact opnemen met Jan-Kees Marcus of Martijn van der Sluijs. Telefoonnummer: 00 31 (0) 113 572910 of via e-mail: m.vander.sluijs@prinsendingemanse.com.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›