Speciale aandacht voor visserij tijdens WinterWelVaart

Tijdens de zevende editie van WinterWelVaart, aanstaande vrijdag 20 t/m zondag 22 december in het A-kwartier in Groningen, brengen vissers van de Stichting Geïntegreerde Visserij de kust naar de stad. Als speciaal onderdeel van het evenement meren diverse vissersschepen af bij de vissersbrug, vlakbij de vroegere visbanken. De vissers nemen de verse vis, schaal- en schelpdieren van het seizoen mee. Dat is minder gewoon dan het klinkt, want de producten van onze eigen kuststreek zijn hier nauwelijks in beeld.

Er is ruim aandacht voor de cultuur van de kust en de vissers. Het publiek kan zien wie er achter de vangst zit en hoe het gevangen is. Er zijn stuurhutgesprekken met de vissers en door middel van diverse workshops wordt getoond wat er allemaal met de verse producten mogelijk is. Ook kan natuurlijk geproefd worden. 

'De visser, de onderzoeker en Maaike van Edo’ is een interactieve voorstelling over mooie verhalen, kennis en inspiratie die we kunnen halen uit de wisselwerking van vier verschillende visserijgemeenschappen met hun omgeving. Samen met het publiek wordt gezocht naar de waarden van die gemeenschappen. Zo kan iets gezegd worden over de geschiedenis en de toekomst van de vissersdorpen langs onze kust. (Vrijdag 15.00 Havenzicht; Lage der A 37 & 19.30 Libau, Lage der A 5)

De zevende editie van WinterWelVaart vindt plaats in en rondom (historische) charterschepen aan de Hoge en Lage der A en in het Noorderlijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Intieme concerten, lezingen, theater, film, een beeldende kunstroute en een gezellige kerstmarkt maken deel uit van het bijzondere programma op en rondom de kades. Voor meer informatie zie: www.winterwelvaart.nl.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›

Warning: file_put_contents(/home/inzee/domains/visberichten.nl/public_html/files/cache/pages/d/2/6/d261f30cdee5ff3bb914c8b95bb9bb9b362e981a81dcc32561db24178fedf82b.cache): failed to open stream: Toegang geweigerd in /home/concrete/53n-concrete5-versions/c5633/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62