Nazomerse flyshootvis barbecue met Herman den Blijker op Beachclub ’t Gorsje

Flyshoot-vissers zetten flyshootvis op de ‘lokale kaart’

Op zaterdag 12 oktober organiseren flyshoot-vissers in samenwerking met Beachclub ’t Gorsje en Schmidt Zeevis Rotterdam een nazomerse barbecue met lokaal gevangen vis. Flyshootvis om precies te zijn, die de bekende tv-kok Herman den Blijker voor de gasten bereidt.

De flyshootvissers willen hun vis meer op de kaart zetten onder het kwaliteitsmerk Flyshoot Quality met als doel inwoners van het eiland Goeree-Overflakkee kennis laten maken met onder andere rode mul, poon  en inktvis. Vis is onlosmakelijk verbonden met het eiland. De kop van Goeree heeft een eigen vissershaven en visafslag waar elke week verse vis wordt aangevoerd van de Noordzee. Vis is een lokaal product waar men lokaal van moet kunnen genieten en trots op kan zijn. En daar willen ook de Ouddorpse Beachclub ’t Gorsje en visleverancier Schmidt Zeevis Rotterdam zich ook voor inzetten.

Culinair strandfeest

Initiatiefneemster Caroline Melissant van INZee Communicatie & Trends uit Goedereede heeft samen met de vissers, visgroothandel Schmidt Zeevis Rotterdam en Beachclub ’t Gorsje in Ouddorp het idee van een nazomerse barbecue met vis uitgewerkt tot een culinair strandfeest met de aanwezigheid van groot visliefhebber en kok Herman den Blijker. “Een avond van en voor echte visliefhebbers. Een avond die in het teken staat van genieten van heerlijk bereide seizoensvis met een duidelijke herkomst. Vis met  een verhaal. En bovenal een gezellige avond waar vissers en gasten op een informele en ongeforceerde manier met elkaar in contact komen. Waar kan dat beter dan op Beachclub ’t Gorsje direct gelegen aan de Noordzee.” Als deze avond een succes is, willen de flyshootvissers in samenwerking met lokale ondernemers hun vis op meer plekken op het eiland onder de aandacht brengen.

Flyshoot Quality

De unieke samenwerking tussen de Nederlandse vissersschepen GO1, SL9, SL27 en UK153 heeft geleid tot de totstandkoming van het kwaliteitslabel Flyshoot Quality. Ze vissen wekelijks met de flyshootvisserijtechniek om de mooiste en lekkerste vis te vangen en aan de wal te brengen. Flyshoot-vissers vangen voornamelijk mul, rode poon en inktvis. In het seizoen en/of binnen de wettelijke vangstrechten vangen ze onder andere ook makreel, zeebaars en wijting.

 

Reserveren voor 12 oktober

 

Reserveer een tafel bij Beachclub ‘t Gorsje. Bel 0187 684612 of mail naar info@tgorsje.nl

 

Download de flyer in pdf flyshoot_banner.jpg

 

 

EINDE PERSBERICHT

 

Neem voor meer informatie contact op met Caroline Melissant, INZee Communicatie & Trends:

Tel. 06 12063103 of e-mail caroline@trendsinzee.nl

Lees meer over Flyshoot Quality op www.flyshootvis.nl

 

 

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›

Warning: file_put_contents(/home/inzee/domains/visberichten.nl/public_html/files/cache/pages/a/1/8/a18e40ea93acac9a20632287d5c88c00ba265ed2ecbbdb0df38c956bc7d87389.cache): failed to open stream: Toegang geweigerd in /home/concrete/53n-concrete5-versions/c5633/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62