Koken met sablefish-event

NetCan Finefoods uit Hoofddorp introduceert Sablefish op de Nederlandse markt. Dit is één van de meest smaakvolle vissen uit de schone en heldere wateren van Canada. Deze culinaire ontdekking vormt een verrijking van de menukaart. Om Nederlandse chefkoks en culinaire journalisten kennis te laten maken met deze delicatesse wordt maandag 20 oktober het Sablefish-event georganiseerd in het Bedrijfsverzamelpand Hoofd-Kantoor in Hoofddorp.'

De sable fish, ook wel Canadian black cod genoemd, lijkt op kabeljauw, maar is heel donkergroen, bijna tegen het zwarte aan. De soort is MSC-gecertificeerd en komt voor van Los Angeles tot aan Alaska. Naast wildvangst wordt hij ook gekweekt door Gus Angus, eigenaar van de Totem Sea Farm. Met grote passie zorgt hij sinds 1977 voor de beste visproducten uit Canada en sinds 1984 kweekt hij op duurzame wijze sablefish. De vissen krijgen uitsluitend organisch voedsel en er worden geen groeihormonen of antibiotica toegepast. De vis wordt gehouden in een gezonde omgeving en de Totem Sea Farm heeft het Global Trust Certificate ontvangen, waaruit blijkt dat het bedrijf voldoet aan de Canadese standaarden voor Organische Aquacultuur.’

Gezonde delicatesse
De sablefish, die in veel landen als delicatesse wordt gezien, heeft parelwit vlees met veel olie en een kenmerkende, zoete smaak, die tussen makreel en paling in zit. De vis heeft geen zwemblaas, maar leeft op olie die hij in zijn lever heeft. Zijn lever is zo groot als een hand en kan ook worden gegeten. De vergelijking met ganzenlever wordt regelmatig gemaakt. Het visvlees van bevat veel onverzadigde Omega- 3-verzuren en is ook een belangrijke bron van belangrijke voedingsstoffen als magnesium, koper en zink.De vis kan op allerlei verschillende manieren worden bereid, zoals grillen, roken en bakken, maar ook een verwerking in sushi is mogelijk.

Sablefish-event
Inmiddels wordt sablefish in diverse sterrenrestaurants in Zwitserland en Duitsland geserveerd. NetCan Finefoods vindt het hoog tijd om de vissoort ook in de Nederlandse restaurants op de kaart te zetten. Daarom worden geïnteresseerde chefkoks en culinaire journalisten van harte uitgenodigd om het Sablefish-event te bezoeken. Tijdens deze bijeenkomst, die van 14.00 tot 17.00 uur duurt, geeft chefkok René van Empelen een masterclass. Hij laat verschillende technieken zien om sablefish te bereiden en aansluitend is er uiteraard alle gelegenheid om te proeven en om vragen te stellen. Ook wordt tijdens het event contact gelegd met Gus Angus, directeur van Totem Sea Farm.

Northern Divine Caviar
Naast sablefish kunnen alle aanwezigen ook kennis maken met Northern Divine Caviar. Dit is 100 procent duurzame kaviaar, die afkomstig is van de witte steur uit de Sunshine Coast in British Columbia (Canada). Aan de kaviaar worden geen kunstmatige stoffen toegevoegd. Northern Divine Caviar is dus een puur natuurlijk product zonder E nummers. De smaak is boterzacht, nootachtig met een vleugje oceaan als nasmaak.

Voor meer informatie en aanmelding zie www.netcan-finefoods.com, of neem contact op via telefoonnummer 023-5179275 of per e-mail info@netcan-finefoods.com  

preparedsable.jpg
sablefilet.jpg

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›