Friese droge worst van vis

Drie Leeuwarder ondernemers hebben gezamenlijk een nieuw Fries streekproduct ontwikkeld. Friese droge worst van vis. Syb Zijlstra, eigenaar van visrestaurant Le Sandre, Sietse de Vries van vishandel Langoustine en worstmaker René Bakker, van Bakker uw Slager zijn de bedenkers van deze primeur genaamd Leeuwarder Ziltezee Worst.

‘Wij kwamen op het idee omdat de vraag naar streekproducten toeneemt en omdat droge worst met vis gewoonweg niet bestond. Wij hebben samen getest met de juiste ingrediënten en verhoudingen om uiteindelijk een heerlijke droge worst te maken met vis die met recht het predicaat Fries streekproduct mag dragen, aldus worstmaker René Bakker.’ De worst bestaat voor een deel uit kalfsvlees en voor een deel uit vis. Daarmee krijgt de droge worst een heerlijke eigen smaak die je mag verwachten van een kwaliteitsproduct.

Tijdens de vakwedstrijden op de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle behaalde de Leeuwarder Ziltezee Worst de hoogst haalbare onderscheiding Goud Ster. Deze vakwedstrijden gelden als één van de prestigieuze van Nederland. De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters uit het bedrijfsleven en docenten uit de vakopleidingen voor Food. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op smaak, uiterlijk, presentatie en originaliteit.droge worst met vis.jpg

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›