Finalisten ‘Visspecialist van het Jaar’ spelen finale

De finalisten van de vakwedstrijd ‘Visspecialist van het Jaar 2013’ spelen vanaf zaterdag 7 september hun finaleopdracht spelen. In de eigen viswinkel of verkoopwagen moeten zij op een vooraf bekend gemaakt tijdstip drie opdrachten rondom makreel uitvoeren. Tijdens de uitvoering van de opdracht is een vakjury en een camerateam aanwezig.

Met een feestelijk buffet op maandag 24 juni hebben alle deelnemers aan de wedstrijd hun uitslag en beoordeling ontvangen. Diezelfde avond nog zijn de genomineerden voor de finaleronde in beide categorieën bekend gemaakt. Omdat de kwaliteiten van de beste viswinkels zo dicht bij elkaar lagen, zijn er in de categorie winkel geen drie, maar vijf genomineerden gekozen. Dezelfde avond hebben de genomineerden hun finaleopdracht ontvangen.

Op de vooraf bekend gemaakte finaledag (verdeeld over vier dagen), spelen de genomineerden de finaleronde. In de opdracht staat de makreel centraal. Het eerste deel bestaat uit het maken van een verkoopplan voor deze vissoort. Deze dient als voorbereiding op de finaledag. Het tweede deel van de opdracht is het uitvoeren van het verkoopplan (op alle mogelijke gebieden) op de finaledag. Het derde onderdeel van de finale is het bedenken en uitvoeren van een consumententrekker, om te zorgen voor zoveel mogelijk consumenten in de winkel of bij de wagen.

De organisatie nodigt iedereen die de genomineerden een warm hart toedraagt uit om op de finaledagen de winkel of wagen te bezoeken. De genomineerden in de categorie ambulant spelen hun finale op de volgende dag:

- Visspecialist de Dolfijn, Haarlem, zaterdag 7 september
- Visspecialiteiten Henk Kok & Zn, Culemborg, zaterdag 7 september
- Ru-Vis uw Visspecialist, Nijkerk, zaterdag 21 september

De genomineerden in de categorie winkel spelen hun finale op de volgende dag:

- Volendammer Visspecialist H. Schilder, Amstelveen, vrijdag 13 september
- Koning de Visspecialist Amstelveen, vrijdag 13 september
- Volendammer Visspecialist Tom Tuyp, Vleuten, zaterdag 14 september
- Fish ’n Food, Apeldoorn, zaterdag 14 september
- Ru-Vis, Leusden, zaterdag 21 september

De uiteindelijke bekendmaking van de winnaar van de wedstrijd vindt begin oktober plaats op de Visbeurs 2013 in Spakenburg. Naast de juryprijs wordt dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt. De bezoekers van de beurs kunnen de video’s van de finalisten op de beurs bekijken en middels een stemformulier hun ‘Visspecialist van het Jaar’ kiezen. Op het Beursgala aan het einde van de dag reikt de organisatie uiteindelijk de publieksprijs en de juryprijs, waaraan de titel ‘Visspecialist van het Jaar’ hangt uit.

Visspecialist_2013_finalisten_categorie_ambulant.jpg

Bijschrift: finalisten ‘Visspecialist van het jaar 2013’ in de categorie Ambulant, v.l.n.r.: Ru-Vis uw Visspecialist, Visspecialiteiten Henk Kok & Zn (achteraan), Visspecialist de Dolfijn (in het groen).

Visspecialist_2013_finalisten_categorie_winkel.jpg

Bijschrift: finalisten ‘Visspecialist van het jaar 2013’ in de categorie Winkel: achterste rij v.l.n.r.: Volendammer Visspecialist Tom Tuyp, Fish ’n Food. Voorste rij v.l.n.r.: Koning de Visspecialist, Volendammer Visspecialist H. Schilder, Ru-Vis.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›

Warning: file_put_contents(/home/inzee/domains/visberichten.nl/public_html/files/cache/pages/6/7/0/670d7adde8b24445deca2c501ded0ddfb8f3d17bb2e6f014c59d40e749953610.cache): failed to open stream: Toegang geweigerd in /home/concrete/53n-concrete5-versions/c5633/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62