Deeltijdopleiding Zeevisvaart Scheepvaart en Transport College van start

Begin april starten 15 MBO’ers met de nieuwe BBL-opleiding Stuurman / Werktuigkundige Zeevisvaart (SW6). De opleiding is ontwikkeld door het Scheepvaart en Transport College en diverse partijen uit de zeevisvaartsector. De MBO-opleiding op niveau 2 wordt aangeboden op de STC-locatie in Stellendam.

 

De Nederlandse zeevisvaartsector heeft behoefte aan goed opgeleid en gemotiveerd personeel. Helaas blijft de instroom van jongeren die een voltijd MBO-opleiding Zeevisvaart willen volgen achter. Dit kan op termijn gevolgen hebben voor de continuïteit van de sector. Potentiële werknemers (en hun werkgevers) hikken aan tegen het feit dat zij, voor het halen van hun vaarbevoegdheid, voor langere tijd terug moeten in de schoolbanken. Om tegemoet te komen aan de wensen van de sector, heeft het Scheepvaart en Transport College een BBL-opleiding ontwikkeld. De opleiding is opgebouwd uit zestien op zichzelf staande lesweken verdeeld over een periode van twee jaar. De deelnemers aan deze opleiding gaan eens in de zes weken vijf dagen naar school. In de tussenliggende periode werken en leren zij aan boord van een erkend leerbedrijf. De animo voor deze deeltijdvariant is, gezien de aanmeldingen, groot.

 

Meer informatie

Meer informatie over  deeltijdopleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart is te vinden op www.stc-group.nl.

Dit project is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”.

Europees Visserijfonds: Investering in duurzame visserij.

 

/////

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Jansen, lid College van Bestuur van de STC-Group. Telefoon 010 – 44 86 010.

E-mailadres MHT.jansen@stc-r.nl

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›

Warning: file_put_contents(/home/inzee/domains/visberichten.nl/public_html/files/cache/pages/5/b/b/5bb3ca78a35a915810c72e59f87e92f92fbf8035903dfba62d600057e7ace0c7.cache): failed to open stream: Toegang geweigerd in /home/concrete/53n-concrete5-versions/c5633/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62