Nieuws

Nazomerse flyshootvis barbecue met Herman den Blijker op Beachclub ’t Gorsje

Masterplan Duurzame Visserij informeert visserijsector

Finalisten ‘Visspecialist van het Jaar’ spelen finale

De finalisten van de vakwedstrijd ‘Visspecialist van het Jaar 2013’ spelen vanaf zaterdag 7 september hun finaleopdracht spelen. In de eigen viswinkel of verkoopwagen moeten zij op een vooraf bekend gemaakt tijdstip drie opdrachten rondom makreel uitvoeren. Tijdens de uitvoering van de opdracht is een vakjury en een camerateam aanwezig.

Chopinplein wordt Makreel Plaza

Het Chopinplein in Culemborg bruist zaterdag 7 september van gezellige activiteiten in het kader van makreel. Giliam Kok van Visspecialiteiten Henk Kok & Zn trekt alles uit de kast om de juryleden van de landelijke wedstrijd 'Beste Visspecialist 2013' te overtuigen dat hij deze felbegeerde titel waardig is. Hij tovert voor één dag het Chopinplein om tot Makreel Plaza voor de finale van deze wedstrijd.

Vissers zien door aanlandplicht geen toekomst meer

Als vissers al hun bijvangst aan wal moeten brengen, is er geen toekomst meer voor de Nederlandse visserij. Dat is de conclusie van de vissers die zaterdag aanwezig waren tijdens de Haventour, een bijeenkomst op de Urker visafslag.

Volop Prins & Dingemanse mosselen verkrijgbaar tijdens Sail Vlissingen

Koninklijke Prins & Dingemanse is partner van Sail de Ruyter Zeeland, dat van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus 2013 in Vlissingen wordt gehouden. Dat betekent dat er bij de verschillende horecapunten volop mosselen van Prins & Dingemanse verkrijgbaar zijn.

Mosselseizoen Prins & Dingemanse van start gegaan

Met gepaste trots presenteert Koninklijke Prins & Dingemanse de nieuwe mosselen van Zeeuwse bodem. Het mosselseizoen is vorige week van start gegaan. En dat betekent dat iedereen volop kan genieten van de uitstekende kwaliteit van de mosselen van Prins & Dingemanse.

Afsluiting seizoen Oosterschelde kreeft

Chef Ben van der Ark van Breakers Beach House bereidt ter afsluiting van het Oosterschelde kreeftseizoen van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli 2013 speciale voor- en hoofdgerechten van Oosterschelde kreeft.

Van der Lee Seafish introduceert Fish & Chips

Met het nieuwe product Fish & Chips zet Van der Lee Seafish haar eerste stappen in het Nederlandse retailkanaal. Het Urker visbedrijf is al jaren een grote speler in de Engelse, Duitse, Italiaanse en Spaanse retail en wil nu met een heel herkenbaar, smakelijk en duurzaam product ook de harten van de Nederlandse consument veroveren.

Vissector ‘lamgeslagen' door Europese aanlandingsplicht

Het Europees parlement heeft besloten in de Europese Unie een aanlandingsplicht voor vissers in te voeren. Dat betekent dat zij de gehele vangst, inclusief ondermaatse (jonge) vis, dood aan land moeten brengen. In de huidige visserijpraktijk worden deze vissen zo snel mogelijk overboord gezet, zodat ze verder kunnen leven of als voedsel kunnen dienen voor andere soorten in het ecosysteem. De Nederlandse vissers, verenigd in twee visserijverenigingen, snappen niets van de plannen en zijn “lamgeslagen door deze vreemde gang van zaken”.

Vierde VIStival in Wieringen

Het vierde Wieringer VIStival, hét culinaire evenement van Noord Holland, wordt zaterdag 20 juli in de haven van Den Oever gehouden.

Uitnodiging voor de pers

Oester- en mosselspecialist Koninklijke Prins & Dingemanse uit Yerseke houdt woensdag 12 juni een open dag voor haar relaties. Daarbij zijn ook journalisten van harte welkom.

Speciale Zomeractie Visberichten

Visberichten start met een Zomeractie: met korting een persbericht laten maken.

Succesvolle mediatraining Kadergroep Visketen

De Kadergroep Visketen is van start gegaan met een serie trainingen. De eerste vond zaterdag 18 mei plaats bij garnalengroothandel Den Heijer in Scheveningen en stond in het teken van communicatie en media.

Kadergroep Visketen organiseert workshop mediatraining

Zeeuwse oesterspecialist brengt De Kroningsoester

De eerste Kroningsoester is op 23 april overhandigd aan de Nederlandse ambassadeur, de heer H.J.J. Schuwer op European Seafood Exposition in Brussel.

Zeeuwse oesterspecialist brengt De Kroningsoester

Koninklijke Prins & Dingemanse in Yerseke wenst Prins Willem-Alexander een vorstelijk genieten met De Kroningsoester. Met de kroning van de prins in het vooruitzicht brengt de oesterspecialist een gelimiteerde oplage oestermandjes inclusief 12 oesters en een uniek oranje oestermes op de markt. De eerste oester wordt 23 april overhandigd aan de Nederlandse ambassadeur, de heer H.J.J. Schuwer op European Seafood Exposition in Brussel.

Verbeterde ICE PACK XL Inter Fresh Concepts BV

Een unieke drielagenstructuur met een LDPE-film zorgt ervoor dat de ICE PACKS tijdens het invriezen voor gebruik, bij een onzorgvuldige verwerking, niet aan elkaar vastvriezen.

Visberichten.nl

De persberichtenservice van en voor de vissector.

Nieuwe garnalenproducten van Zeeland’s Roem

Garnalen lenen zich uitstekend voor vele bereidingen. Vooral tropische garnalen smaken goed na de toevoeging van smakelijke ingrediënten. Om het de consument makkelijk te maken en om het variëren met garnalenproducten te stimuleren, brengt Zeeland’s Roem vier nieuwe producten op de markt op basis van scampi’s.

Vishandel Pooye in Oosterhout biedt visproducten aansprekend aan

Veel mensen vinden het moeilijk vis te bereiden. Met de tips van Vishandel Pooye in Oosterhout kan de maaltijd eigenlijk niet mislukken.

Duurzaam vissersschip stap dichterbij

Het Ministerie van Economische Zaken heeft 2 miljoen euro uit het Europees Visserij Fonds (EVF) beschikbaar gesteld aan de Stichting Masterplan Duurzame Visserij (MDV).

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›

Warning: file_put_contents(/home/inzee/domains/visberichten.nl/public_html/files/cache/pages/a/a/5/aa59e062ea3e517e200343ad4c1125179a084393d233bf6f05f437d580e4e03b.cache): failed to open stream: Toegang geweigerd in /home/concrete/53n-concrete5-versions/c5633/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62