Visberichten

Visberichten is de persberichtenservice van en voor de vissector! Van het opstellen van het persbericht, tot verspreiden en andere communicatie-uitingen. Visberichten is een nieuwe, unieke service voor visserijbedrijven, vishandelaren, visdetaillisten, kwekers, koepelorganisaties en overheids- en onderzoeksinstellingen.

De vissector

Met Visberichten geven initiatiefnemers Caroline Melissant en Wendy Noordzij de passie en het ondernemerschap in de sector een gezicht naar de doelgroep. Waarom? Omdat nog lang niet iedereen op de hoogte is van alle mooie en goede initiatieven in de vissector. De sector mag zich laten zien en horen door de hele keten en daar buiten!

Nederlands Visbureau

Visberichten gaat samenwerken met het Nederlands Visbureau. Het Visbureau is het aanspreekpunt voor collectieve communicatie voor en over de gehele sector. Visberichten is hierop een aanvulling door ook het nieuws van individuele bedrijven en organisaties te verspreiden.

Nieuwe producten, diensten, openingen, evenementen, innovaties, samenwerkingen of andere bijzondere initiatieven? Visberichten helpt het nieuws op te stellen en te verspreiden. De manier waarop is aan de ondernemer!

Lees over de mogelijkheden ›

2 augustus 2013
Volop Prins & Dingemanse mosselen verkrijgbaar tijdens Sail Vlissingen
Koninklijke Prins & Dingemanse is partner van Sail de Ruyter Zeeland, dat van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus 2013 in Vlissingen wordt gehouden. Dat betekent dat er bij de verschillende horecapunten volop mosselen van Prins & Dingemanse verkrijgbaar zijn.
29 juli 2013
Mosselseizoen Prins & Dingemanse van start gegaan
Met gepaste trots presenteert Koninklijke Prins & Dingemanse de nieuwe mosselen van Zeeuwse bodem. Het mosselseizoen is vorige week van start gegaan. En dat betekent dat iedereen volop kan genieten van de uitstekende kwaliteit van de mosselen van Prins & Dingemanse.
4 juli 2013
Afsluiting seizoen Oosterschelde kreeft
Chef Ben van der Ark van Breakers Beach House bereidt ter afsluiting van het Oosterschelde kreeftseizoen van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli 2013 speciale voor- en hoofdgerechten van Oosterschelde kreeft.
4 juli 2013
Van der Lee Seafish introduceert Fish & Chips
Met het nieuwe product Fish & Chips zet Van der Lee Seafish haar eerste stappen in het Nederlandse retailkanaal. Het Urker visbedrijf is al jaren een grote speler in de Engelse, Duitse, Italiaanse en Spaanse retail en wil nu met een heel herkenbaar, smakelijk en duurzaam product ook de harten van de Nederlandse consument veroveren.
4 juli 2013
Vissector ‘lamgeslagen' door Europese aanlandingsplicht
Het Europees parlement heeft besloten in de Europese Unie een aanlandingsplicht voor vissers in te voeren. Dat betekent dat zij de gehele vangst, inclusief ondermaatse (jonge) vis, dood aan land moeten brengen. In de huidige visserijpraktijk worden deze vissen zo snel mogelijk overboord gezet, zodat ze verder kunnen leven of als voedsel kunnen dienen voor andere soorten in het ecosysteem. De Nederlandse vissers, verenigd in twee visserijverenigingen, snappen niets van de plannen en zijn “lamgeslagen door deze vreemde gang van zaken”.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›