Visberichten

Visberichten is de persberichtenservice van en voor de vissector! Van het opstellen van het persbericht, tot verspreiden en andere communicatie-uitingen. Visberichten is een nieuwe, unieke service voor visserijbedrijven, vishandelaren, visdetaillisten, kwekers, koepelorganisaties en overheids- en onderzoeksinstellingen.

De vissector

Met Visberichten geven initiatiefnemers Caroline Melissant en Wendy Noordzij de passie en het ondernemerschap in de sector een gezicht naar de doelgroep. Waarom? Omdat nog lang niet iedereen op de hoogte is van alle mooie en goede initiatieven in de vissector. De sector mag zich laten zien en horen door de hele keten en daar buiten!

Nederlands Visbureau

Visberichten gaat samenwerken met het Nederlands Visbureau. Het Visbureau is het aanspreekpunt voor collectieve communicatie voor en over de gehele sector. Visberichten is hierop een aanvulling door ook het nieuws van individuele bedrijven en organisaties te verspreiden.

Nieuwe producten, diensten, openingen, evenementen, innovaties, samenwerkingen of andere bijzondere initiatieven? Visberichten helpt het nieuws op te stellen en te verspreiden. De manier waarop is aan de ondernemer!

Lees over de mogelijkheden ›

21 september 2013
Nazomerse flyshootvis barbecue met Herman den Blijker op Beachclub ’t Gorsje
Op zaterdag 12 oktober organiseren flyshoot-vissers in samenwerking met Beachclub ’t Gorsje en Schmidt Zeevis Rotterdam een nazomerse barbecue met lokaal gevangen vis. Flyshootvis om precies te zijn, die de bekende tv-kok Herman den Blijker voor de gasten bereidt.
21 september 2013
Masterplan Duurzame Visserij informeert visserijsector
Op zaterdag 28 september 2013 vindt een informatiebijeenkomst van het Masterplan Duurzame Visserij plaats. De stichting MDV wil de visserijsector informeren over de huidige stand van zaken.
2 september 2013
Finalisten ‘Visspecialist van het Jaar’ spelen finale
De finalisten van de vakwedstrijd ‘Visspecialist van het Jaar 2013’ spelen vanaf zaterdag 7 september hun finaleopdracht spelen. In de eigen viswinkel of verkoopwagen moeten zij op een vooraf bekend gemaakt tijdstip drie opdrachten rondom makreel uitvoeren. Tijdens de uitvoering van de opdracht is een vakjury en een camerateam aanwezig.
2 september 2013
Chopinplein wordt Makreel Plaza
Het Chopinplein in Culemborg bruist zaterdag 7 september van gezellige activiteiten in het kader van makreel. Giliam Kok van Visspecialiteiten Henk Kok & Zn trekt alles uit de kast om de juryleden van de landelijke wedstrijd 'Beste Visspecialist 2013' te overtuigen dat hij deze felbegeerde titel waardig is. Hij tovert voor één dag het Chopinplein om tot Makreel Plaza voor de finale van deze wedstrijd.
1 september 2013
Vissers zien door aanlandplicht geen toekomst meer
Als vissers al hun bijvangst aan wal moeten brengen, is er geen toekomst meer voor de Nederlandse visserij. Dat is de conclusie van de vissers die zaterdag aanwezig waren tijdens de Haventour, een bijeenkomst op de Urker visafslag.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›