Visberichten

Visberichten is de persberichtenservice van en voor de vissector! Van het opstellen van het persbericht, tot verspreiden en andere communicatie-uitingen. Visberichten is een nieuwe, unieke service voor visserijbedrijven, vishandelaren, visdetaillisten, kwekers, koepelorganisaties en overheids- en onderzoeksinstellingen.

De vissector

Met Visberichten geven initiatiefnemers Caroline Melissant en Wendy Noordzij de passie en het ondernemerschap in de sector een gezicht naar de doelgroep. Waarom? Omdat nog lang niet iedereen op de hoogte is van alle mooie en goede initiatieven in de vissector. De sector mag zich laten zien en horen door de hele keten en daar buiten!

Nederlands Visbureau

Visberichten gaat samenwerken met het Nederlands Visbureau. Het Visbureau is het aanspreekpunt voor collectieve communicatie voor en over de gehele sector. Visberichten is hierop een aanvulling door ook het nieuws van individuele bedrijven en organisaties te verspreiden.

Nieuwe producten, diensten, openingen, evenementen, innovaties, samenwerkingen of andere bijzondere initiatieven? Visberichten helpt het nieuws op te stellen en te verspreiden. De manier waarop is aan de ondernemer!

Lees over de mogelijkheden ›

19 december 2013
Speciale aandacht voor visserij tijdens WinterWelVaart
Tijdens de zevende editie van WinterWelVaart, aanstaande vrijdag 20 t/m zondag 22 december in het A-kwartier in Groningen, brengen vissers van de Stichting Geïntegreerde Visserij de kust naar de stad. Als speciaal onderdeel van het evenement meren diverse vissersschepen af bij de vissersbrug, vlakbij de vroegere visbanken. De vissers nemen de verse vis, schaal- en schelpdieren van het seizoen mee. Dat is minder gewoon dan het klinkt, want de producten van onze eigen kuststreek zijn hier nauwelijks in beeld.
29 november 2013
Visserij Akkoord Rhederoord
De vertegenwoordigers van de Producentenorganisaties (PO’s) Delta Zuid, West, Wieringen, Texel, Urk en Nederlandse Visserbond (NVB) op het Gelderse Landgoed Rhederoord in De Steeg besloten tot een verregaande samenwerking.
28 november 2013
Noors visserijbedrijf kiest voor VCU TCD BV uit Nederland
De Noorse schipper-eigenaar Carl Aamodt heeft aan de Nederlandse VCU TCD BV opdracht gegeven voor de levering en installatie van een compleet nieuwe vanstverwerkingslijn aan boord van zijn VA-2-S ‘Hunter’ met als thuishaven SØgne. Momenteel ligt het Noorse vissersvaartuig in Harlingen, waar de complete verwerkingslijn, inclusief rvs-stortbakken, spoelmachines, transportbanden, goten, stortkokers en het VCU-Catchmanagementsysteem wordt geïnstalleerd.
12 november 2013
EKO-vation: nieuw innovatief maritiem platform
Op Flevolandse bodem is een uniek IPC-project van start gegaan: EKO-vation. Een groep van negentien innovatieve bedrijven uit deze provincie en daarbuiten zet zich twee jaar lang in om een nieuw type schip te ontwerpen, dat voor verschillende doeleinden, zoals visserij en off-shore wind, gebruikt kan worden. Gezamenlijk hebben de deelnemers een innovatief maritiem platform opgericht.
5 oktober 2013
MDV legt bal bij visserijsector
Het bestuur van het Masterplan Duurzame Visserij (MDV) heeft afgelopen zaterdag (28 september) de visserijsector geïnformeerd over de huidige stand van zaken van het innovatieproject. Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in het Van der Valk Hotel Schiphol kregen de aanwezigen informatie over de mogelijkheden en werd de sector opgeroepen tot deelname. ,,Wij kunnen geen kant en klare oplossing bieden voor de huidige problemen binnen de visserij, maar samen zijn er zeker mogelijkheden te vinden voor een goede toekomst.’’, aldus het MDV-bestuur.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›