Visberichten

Visberichten is de persberichtenservice van en voor de vissector! Van het opstellen van het persbericht, tot verspreiden en andere communicatie-uitingen. Visberichten is een nieuwe, unieke service voor visserijbedrijven, vishandelaren, visdetaillisten, kwekers, koepelorganisaties en overheids- en onderzoeksinstellingen.

De vissector

Met Visberichten geven initiatiefnemers Caroline Melissant en Wendy Noordzij de passie en het ondernemerschap in de sector een gezicht naar de doelgroep. Waarom? Omdat nog lang niet iedereen op de hoogte is van alle mooie en goede initiatieven in de vissector. De sector mag zich laten zien en horen door de hele keten en daar buiten!

Nederlands Visbureau

Visberichten gaat samenwerken met het Nederlands Visbureau. Het Visbureau is het aanspreekpunt voor collectieve communicatie voor en over de gehele sector. Visberichten is hierop een aanvulling door ook het nieuws van individuele bedrijven en organisaties te verspreiden.

Nieuwe producten, diensten, openingen, evenementen, innovaties, samenwerkingen of andere bijzondere initiatieven? Visberichten helpt het nieuws op te stellen en te verspreiden. De manier waarop is aan de ondernemer!

Lees over de mogelijkheden ›

31 januari 2014
Kadergroep Visketen en Jongerennetwerk Visserij slaan handen ineen
Kadergroep Visketen en Jongerennetwerk Visserij zien duidelijke parallellen in visie en doelstellingen.
31 januari 2014
Zelfbemonstering door vissers werkt
De vangsten in de Nederlandse pulsvisserij zijn geheel 2012 bemonsterd door vissers (zelfbemonstering) en onafhankelijke waarnemers. Het onderzoek laat zien dat zelfbemonstering door vissers een waardevolle onderzoeksmethode is die vergelijkbaar is met de traditionele bemonstering door waarnemers. Ook toont dit onderzoek aan dat er minder bodemdieren en meer maatse tong gevangen wordt in de pulsvisserij ten opzichte van de conventionele bodemvisserij.
20 januari 2014
Zelfportretten van vissermannen op Twitter
Wereldwijd de kloof tussen visser en consument te verkleinen, om de sector bij elkaar te brengen en om te verbroederen door te laten zien waar je trots op bent: je bedrijf, je sector en je manier van leven. Dat is de gedachte achter @vis_selfie.
20 januari 2014
Nieuwe vissnack Fritto Misto
Nederland is een nieuwe vissnack rijker: Fritto Misto. Dit is een mix van diverse vissoorten en diverse stukjes groenten die net als kibbeling in een krokant gebakken ‘jasje’ zitten.
2 januari 2014
Noors visserijbedrijf kiest voor verwerkinsglijn VCU TCD BV
De Noorse schipper-eigenaar Carl Aamodt heeft en compleet nieuwe vangstverwerkingslijn van VCU TCD BV laten installeren aan boord van zijn VA-2-S ‘Hunter’ met als thuishaven Søgne. Het schip lag in november in Harlingen, waar de complete verwerkingslijn, inclusief rvs-stortbakken, spoelmachines, transportbanden, goten, stortkokers en het VCU-Catchmanagementsysteem, is geïnstalleerd.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›