Visberichten

Visberichten is de persberichtenservice van en voor de vissector! Van het opstellen van het persbericht, tot verspreiden en andere communicatie-uitingen. Visberichten is een nieuwe, unieke service voor visserijbedrijven, vishandelaren, visdetaillisten, kwekers, koepelorganisaties en overheids- en onderzoeksinstellingen.

De vissector

Met Visberichten geven initiatiefnemers Caroline Melissant en Wendy Noordzij de passie en het ondernemerschap in de sector een gezicht naar de doelgroep. Waarom? Omdat nog lang niet iedereen op de hoogte is van alle mooie en goede initiatieven in de vissector. De sector mag zich laten zien en horen door de hele keten en daar buiten!

Nederlands Visbureau

Visberichten gaat samenwerken met het Nederlands Visbureau. Het Visbureau is het aanspreekpunt voor collectieve communicatie voor en over de gehele sector. Visberichten is hierop een aanvulling door ook het nieuws van individuele bedrijven en organisaties te verspreiden.

Nieuwe producten, diensten, openingen, evenementen, innovaties, samenwerkingen of andere bijzondere initiatieven? Visberichten helpt het nieuws op te stellen en te verspreiden. De manier waarop is aan de ondernemer!

Lees over de mogelijkheden ›

27 maart 2014
De eerste Oosterscheldekreeft voor €20.100 euro verkocht aan Schuitemaker Vis uit Katwijk aan Zee
Met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft is het officiële startschot van het kreeftseizoen gegeven. Oud-wielrenner Michael Boogerd bracht per waterfiets de eerste kreeft aan land en haalde als gelegenheidsveilingmeester 20.100 euro op voor de Stichting Kinderenkankervrij, KiKa. Schuitemaker Vis, tevens eigenaar van visrestaurant KW106 uit Katwijk aan Zee, was de gelukkige die met de 2 kilo zware kreeft de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat verliet.
16 februari 2014
Palingvisserij en kweek kan in toekomst duurzaam
Wetenschappelijk onderzoek op de Universiteit van Wageningen heeft aangetoond hoe de palingsector haar invloed op de natuur kan reduceren en de hoeveelheid palingen in de Nederlandse wateren naar een duurzaam hoger niveau kan brengen. Dat werd woensdag 13 februari bekendgemaakt tijdens een presentatie op de Campus van de Universiteit van Wageningen UR.
7 februari 2014
Eerste ASC-gecertificeerde gerookte zalm in Nederland overhandigd aan Sligro
Bij Rodé Vis in Urk werd de eerste zijde ASC-gecertificeerde gerookte zalm in Nederland uitgeleverd. Tjeerd Hoekstra, directeur van Rodé Vis overhandigde de eerste zijde aan Ron Koks, National Account manager van SmitVis, onderdeel van Sligro Food Group.
4 februari 2014
Glasaalintrek in Frankrijk naar nieuw record
Het gaat goed met de intrek van glasaal in Zuid-Frankrijk. Een voorbode van goede glasaalintrek noordwaarts, in heel Europa, zo blijkt al vier jaar op een rij. De intrekhoeveelheid van glasaal - ofwel jonge paling - is belangrijk voor het herstel van de Europese palingstand. De in januari gemeten hoeveelheden zijn de hoogste in tien jaar, terwijl het seizoen nog tot april duurt.
4 februari 2014
Schrappen ophoging pulsontheffing ramp voor visserij
Staatssecretaris Dijksma heeft toegezegd haar uiterste best te doen voor een bredere toepassing van puls op de boomkorvloot. Dat zei ze in een gesprek met een delegatie van de Nederlandse Vissersbond en VisNed aar aanleiding van het schrappen van de ophoging van pulsontheffingen. Volgens de Nederlandse visserijorganisaties is dit ‘een ramp voor de visserijsector’.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›