Visberichten

Visberichten is de persberichtenservice van en voor de vissector! Van het opstellen van het persbericht, tot verspreiden en andere communicatie-uitingen. Visberichten is een nieuwe, unieke service voor visserijbedrijven, vishandelaren, visdetaillisten, kwekers, koepelorganisaties en overheids- en onderzoeksinstellingen.

De vissector

Met Visberichten geven initiatiefnemers Caroline Melissant en Wendy Noordzij de passie en het ondernemerschap in de sector een gezicht naar de doelgroep. Waarom? Omdat nog lang niet iedereen op de hoogte is van alle mooie en goede initiatieven in de vissector. De sector mag zich laten zien en horen door de hele keten en daar buiten!

Nederlands Visbureau

Visberichten gaat samenwerken met het Nederlands Visbureau. Het Visbureau is het aanspreekpunt voor collectieve communicatie voor en over de gehele sector. Visberichten is hierop een aanvulling door ook het nieuws van individuele bedrijven en organisaties te verspreiden.

Nieuwe producten, diensten, openingen, evenementen, innovaties, samenwerkingen of andere bijzondere initiatieven? Visberichten helpt het nieuws op te stellen en te verspreiden. De manier waarop is aan de ondernemer!

Lees over de mogelijkheden ›

10 april 2014
Dagverse vistoog uniek in Nederland
De lage en constante temperatuur van de HHS Mapal vistoog zorgt ervoor dat de vis niet uitdroogt en zijn dagverse uitstraling -met heldere ogen, een glanzende huid en rode kieuwen- behoudt. Normaalgesproken droogt vis in de vitrine 7 tot 8 procent uit. Bij gebruik van de HHS vistoog is dit percentage minder dan 1 procent. Bovendien is de temperatuur in de vitrine door het vernevelen constanter. Het resultaat is een heel aantrekkelijke verse vispresentatie in de viswinkel of verkoopwagen.
10 april 2014
Divine kaviaar: organisch, duurzaam en bijzonder van smaak
NetCan introduceert Northern Divine kaviaar op de Nederlandse markt. De kaviaar is organisch en verantwoord gekweekt. Omdat weinig zout wordt toegevoegd, hebben de eieren een hele bijzondere, boterzachte smaak. Speciaal voor de Pasen heeft NetCan een bijzonder recept ontwikkeld: een kaviaarei. Ideaal voor een bijzondere Paasbrunch.
10 april 2014
Revolutie visserij in zicht
Maximale brandstofbesparing, uitgekiende systemen, verwerking aan boord: er is een revolutie op handen voor de Nederlandse visserijsector.
1 april 2014
Deeltijdopleiding Zeevisvaart Scheepvaart en Transport College van start
Begin april starten 15 MBO’ers met de nieuwe BBL-opleiding Stuurman / Werktuigkundige Zeevisvaart (SW6). De opleiding is ontwikkeld door het Scheepvaart en Transport College en diverse partijen uit de zeevisvaartsector. De MBO-opleiding op niveau 2 wordt aangeboden op de STC-locatie in Stellendam.
27 maart 2014
Eerste gecertificeerde kreeft voor Hotel de L’Europe
Executive chef Richard van Oostenbruggen van restaurant Bord’eau van Hotel de L’Europe in Amsterdam heeft vandaag, op de eerste dag van het nieuwe kreeftenseizoen, de eerste gecertificeerde Oosterscheldekreeft ontvangen. Dit is een initiatief van Oosterscheldevisser Peter Scherpenisse, voorzitter van Stichting Vaste Vistuigen Visserij Oosterschelde, en Jacco de Haan, eigenaar van FiskPalace. Met het label willen ze de herkomst van het product garanderen. Daarnaast worden in de toekomst ook harder, zeebaars, kabeljauw, tong, paling, wulken en krabben door de stichting op kleine schaal onder het label ‘Oosterschelde vis’ verkocht.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›