Visberichten

Visberichten is de persberichtenservice van en voor de vissector! Van het opstellen van het persbericht, tot verspreiden en andere communicatie-uitingen. Visberichten is een nieuwe, unieke service voor visserijbedrijven, vishandelaren, visdetaillisten, kwekers, koepelorganisaties en overheids- en onderzoeksinstellingen.

De vissector

Met Visberichten geven initiatiefnemers Caroline Melissant en Wendy Noordzij de passie en het ondernemerschap in de sector een gezicht naar de doelgroep. Waarom? Omdat nog lang niet iedereen op de hoogte is van alle mooie en goede initiatieven in de vissector. De sector mag zich laten zien en horen door de hele keten en daar buiten!

Nederlands Visbureau

Visberichten gaat samenwerken met het Nederlands Visbureau. Het Visbureau is het aanspreekpunt voor collectieve communicatie voor en over de gehele sector. Visberichten is hierop een aanvulling door ook het nieuws van individuele bedrijven en organisaties te verspreiden.

Nieuwe producten, diensten, openingen, evenementen, innovaties, samenwerkingen of andere bijzondere initiatieven? Visberichten helpt het nieuws op te stellen en te verspreiden. De manier waarop is aan de ondernemer!

Lees over de mogelijkheden ›

27 januari 2015
‘Met onze gezamenlijke hulp redt de paling het!’
Het uitzetten van paling en glasaal over de dijk moet dit jaar op grotere schaal een vervolg krijgen, zo pleitte Alex Koelewijn, voorzitter van stichting DUPAN (Duurzame Palingsector Nederland) tijdens de eerste nieuwjaarsreceptie van de stichting. ‘Daar waar paling ons land in wil en daar waar ze er weer uit wil, moeten we de paling helpen. Tot het moment dat paling het zelfstandig kan, wil DUPAN menselijke hulp organiseren en financieel steunen.’
19 november 2014
Friese droge worst van vis
Drie Leeuwarder ondernemers hebben gezamenlijk een nieuw Fries streekproduct ontwikkeld. Friese droge worst van vis. Syb Zijlstra, eigenaar van visrestaurant Le Sandre, Sietse de Vries van vishandel Langoustine en worstmaker René Bakker, van Bakker uw Slager zijn de bedenkers van deze primeur genaamd Leeuwarder Ziltezee Worst.
22 oktober 2014
Koken met sablefish-event groot succes
NetCan Finefoods introduceert verse Sablefish op de Nederlandse markt. Tijdens het Koken met sablefish-event in Hoofddorp konden chef-koks, culinaire journalisten en andere belangstellenden op maandag 20 oktober kennismaken met deze smaakvolle vis uit de schone en heldere wateren van Canada. Chefkok René van Empelen liet de aanwezigen verse, gerookte en gebakken sablefish proeven. De reacties waren uitermate positief. De gasten hadden het zichtbaar naar hun zin en genoten van de rijpe, ietwat zoete smaak van de vis. Kortom: het event was een groot succes.
13 oktober 2014
Koken met sablefish-event
NetCan Finefoods uit Hoofddorp introduceert Sablefish op de Nederlandse markt. Dit is één van de meest smaakvolle vissen uit de schone en heldere wateren van Canada. Deze culinaire ontdekking vormt een verrijking van de menukaart. Om Nederlandse chefkoks en culinaire journalisten kennis te laten maken met deze delicatesse wordt maandag 20 oktober het Sablefish-event georganiseerd in het Bedrijfsverzamelpand Hoofd-Kantoor in Hoofddorp.
5 mei 2014
Platform Innofish van start gegaan
Diverse ondernemers uit de visketen hebben gezamenlijk het Platform Innofish / van en voor innovatieve ondernemers uit de visketen opgericht. Samen willen zij concrete en innovatieve oplossingen zoeken voor de aanlandplicht.

Meer weten over de vissector?
Ga naar de website van het Nederlands Visbureau ›